Cementiri municipal

El cementiri municipal de Xerta està ubicat a la falda del pla de Sant Martí, enfront de la carretera de Paüls.  Segons consta a l’arxiu parroquial va ser beneit amb tota solemnitat l’any 1834. Fins aquell any, l’antic cementiri, anomenat popularment “el fossaret” estava situat al costat de l’església parroquial, al solar que actualment ocupen el carrer Abadia, la casa Abadia i part de la plaça Major. Davant l’epidèmia de còlera morbo asiàtic que va castigar tot el país, les autoritats van decretar traslladar tots els cementiris als afores de les poblacions i en el cas de Xerta es va situar on antigament s’erigia l’antic Calvari, als peus de l’ermita de Sant Martí.

El cementiri esta format per deu zones de nínxols distribuïts en tres pisos. S’ha anat ampliant al llarg dels anys. A la part més antiga destaquen els panteons de les antigues famílies benestants del poble.

La capella del cementiri, situada enfront de l’entrada, data de l’any 1899 i la portalada del recinte va ser construïda l’any 1912 pel mestre d’obres xertolí Samuel Falcó.

 

Subscriure a
Menu

Menú principal

Llengües