Sant Joan

Coincidint amb el dia de la Revetlla de Sant Joan des de fa molts anys a Xerta, és tradició que la gent es confeccioni vestits de paper per a sortir a ballar davant la foguera. Fa uns anys que la gent gran ha perdut aquest costum, però els xiquets i xiquetes encara continuen posant-se aquests vestits de paper que els seus pares o iaios els fan amb tanta il•lusió.

Actualment, l’associació de mestresses de casa, organitza una rua la tarda de la revetlla. Tots els menuts que porten els vestits de paper segueixen la comparsa fins arribar a la Plaça Major on es fa la tradicional foguera de Sant Joan i tots ballen al seu voltant.

Per la nit és costum celebrar la revetlla a la Plaça Major. L’ajuntament posa a disposició de tothom, taules i cadires per a poder sopar a la Plaça (que s’omple de gent sopant menjars cuinats casa, on no hi poden faltar els caragols, plat que no falla mai aquest dia). La vetllada s’amenitza amb ball d’orquestra i l’ajuntament reparteix coca i cava per a tots els assistents a la festa, que no s’acaba fins ben entrada la matinada.

festa_sant_joan_0.jpg

Segueix-nos a Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009678345164&fref=ts

Subscriure a
Menu

Menú principal

Llengües