Descripció

El poble de Xerta es troba assentat en un pronunciat meandre, a la dreta de l'Ebre , mirant cap a Tivenys. Actualment és un municipi del Baix Ebre.

Els seus límits són: a l'esquerra,el riu Ebre, límit oriental, de l'indret de la seva confluència amb el barranc de Xalamera ,límit septentrional, fins el barranc del Llop ;el sector occidental es troba accidentat pels darrers contraforts nord-orientals del massís dels Ports ( La Tossa, 552 mts). El terme municipal comprèn 32,55 km 2 riu amunt, a uns dotze quilòmetres de Tortosa.

La línia divisòria és el riu Ebre amb els municipis de Tivenys i de Benifallet a l'est. A ponent, el terme és accidentat, ja que s'hi troba els darrers contraforts orientals del massís I bèric. De tramuntana a migdia, llinda amb el coll del Musso, amb Paüls, els colls d'en Gràcia i el tossal de la Cova del Bou, que divideix amb Alfara, a l'oest. Al sud coincideix en un tram amb el barranc de la conca i després torç en diagonal vers el nord,per la dreta i a prop del Barranc del Llop, a Aldover.

Els dos barrancs que drenen el terme són els Ullals de la Vall o Fonts de Paüls i Vall Orega. Xerta té una bona comunicació amb Tortosa, amb l'autopista de la Mediterrània i la carretera N-340.Des de Xerta surten camins que s'enfilen cap als Ports : les Collades d'Alfara i el Pedregal Negre que passa pel Molí del Pont.

Subscriure a
Menu

Menú principal

Llengües