Escola Bressol Criassó

DADES DE CONTACTE

Camí del Portal, 8

43592 Xerta

Telèfon: 658 96 34 24 (Escola Bressol Criassó)

977 47 30 05 (Ajuntament de Xerta)

 

HORARIS I SERVEIS

A l’Escola Bressol Criassó de Xerta tenim cura i acompanyem el desenvolupament integral de nens i nenes d’entre els 4 mesos i els 3 anys.

Els horaris i serveis que ofereix l’Escola Bressol Criassó són els següents (de dilluns a divendres):

  • Servei d’acollida matinal: de 8.30h a 9h
  • Horari de matí: de 9h a 13h
  • Servei de carmanyola: de 13h a 15h
  • Horari de tarda: de 15h a 18h

Les famílies porten de casa el dinar dels seus fills o filles. Després del dinar i dels hàbits d’higiene personal, els infants fan la migdiada per descansar i recuperar energies.

 

LES NOSTRES INSTAL·LACIONS

L’Escola Bressol municipal de Xerta està ubicada just al costat de l’Escola de Xerta. Actualment donem servei a les modernes i acollidores instal·lacions que es van inaugurar durant el curs 2014-2015.

Els més menuts (dels 4 mesos a l’any i mig) estan  en una aula independent, en un espai acollidor,  acompanyats  per una educadora del nostre equip que en tot moment vetlla pel seu benestar.

La resta, els mitjans i els grans (des de l’any i mig fins els 3 anys aproximadament), ocupen principalment dos espais diferenciats preparats amb material ric i divers al seu abast: dues aules connectades. Aquest grup més nombrós està acompanyat per dues educadores infantils que, en tot moment, també vetllaran pel benestar dels infants.

En les aules dels més grans, l’infant hi troba diversos espais on pot desplegar situacions de joc molt variades: espai de joc simbòlic, espai de psicomotricitat fina, espai de construccions, espai de la calma, etc..

A més, l’escola bressol també disposa d’una sala de psicomotricitat per experimentar el gran plaer que el moviment els proporciona (córrer, saltar, reptar, enfilar-se, etc.).

Totes les aules tenen accés directe al nostre jardí, un espai amb una gran varietat d’elements naturals, cuidat i pensat per a que la nostra criassó pugui continuar desenvolupant també a l’exterior tot el seu potencial de joc. Al jardí els infants passen estones molt divertides durant les quals es forgen vincles i complicitats.

El bany que comparteixen les dues aules disposa de lavabos i piques adaptats a la seva alçada que promouen la seva autonomia en aquest sentit.

 

L’EQUIP EDUCATIU

L’equip educatiu de la nostra escola bressol està format per una persona amb la titulació  de Magisteri d’Educació Infantil que ocupa el càrrec de directora i per dues persones amb la titulació del Cicle Formatiu Tècnic Superior d’Educació Infantil.

 

EL PROJECTE EDUCATIU

D’acord amb el nostre Projecte Educatiu de Centre, pretenem educar els xiquets i xiquetes acompanyant-los molt amorosament i amb un gran respecte, perquè entenem que la primera infància és l’etapa vital més important en la vida d’un ésser humà. Mirem l’infant com un ésser social actiu i creatiu, amb un grandíssim potencial cognitiu i afectiu, preparat per anar descobrint les seues pròpies possibilitats psíquiques, afectives i socials amb la presència i escolta activa dels adults que l’envolten, i també dels altres infants amb qui comparteixen jocs de tota mena. En cap cas els considerem receptors passius d’educació i protecció, sinó com a éssers competents que poden aprendre pel seu compte.

La tasca educativa que realitzem des de l’escola bressol es fonamenta en el respecte pel  procés de desenvolupament de cada xiquet. El nostre paper principal en el decurs de les experiències que viuen els xiquets és  proporcionar material ric i apropiat per la seva etapa de desenvolupament, observar tot garantint una presència atenta i una escolta activa i oferir condicions de seguretat. La nostra funció facilitadora i orientadora es podria definir com la de “guiar des de darrere”, contraposada a “dirigir des de davant”. La tria d’una activitat que fa un infant no crea mai problemes; mai no cal ensenyar-li com hi ha de jugar. La persona adulta ha de crear-li l’ambient, posar els objectes al seu abast, però no li ha d’indicar què ha de fer-ne, perquè l’infant ja sap decidir tot sol segons els estímuls rebuts. Nosaltres vetllarem per mantenir viva l’activitat i la curiositat innata del grup, intervenint, no interferint, en un atmosfera agradable i un clima de confiança.

A la nostra escola bressol donem moltíssima importància al moviment lliure i autònom dels xiquets, les conquestes psicomotrius les assoleixen amb els seus propis mitjans a mesura que es van sentint cada cop més forts i confiats. Això afecta molt positivament a la seua autoestima.

 

ACTIVITATS

Cadascun dels infants de l’Escola Bressol Criassó té un animalet identificador.

Per als més menuts Posem el material de joc al seu abast en unes paneres que anomenem panera dels tresors que els proporcionen molt bones estones de descoberta  i exploració.

En el grup de mitjans i grans donem molt protagonisme al joc de descoberta (o joc heurístic) i molt especialment al joc simbòlic.

Un aspecte clau en el desenvolupament integral de les capacitats que han d’assolir els infants en aquest primer cicle d’Educació Infantil és el material de joc que posem al seu l’abast:  en bona part es tracta de materials no estructurats, és a dir, materials que no tenen una finalitat concreta,  objectes que formen part del nostre entorn i que permeten a l’infant pensar lliurement i decidir el joc que desenvoluparà segons les seues pròpies necessitats i interessos.

Pintem amb guix, pintura, retoladors o ceres en paper de gran format, amb llibertat de moviment perquè la criassó es pugui expressar còmodament i desenvolupar tota la seua creativitat.

Els infants posen a prova les seues capacitats psicomotrius en un entorn preparat per a tota mena de jocs dinàmics.

La sala de psicomotricitat ofereix als infants molts reptes psicomotrius per superar individualment o en equip. El moviment és per ells una necessitat bàsica i els provoca una gran sensació de plaer!!

Cada 15 dies, a la nostra escola bressol és dia de mercat, de mercat de veritat, amb productes frescos de temporada i productes a granel que ens proveeixen les mateixes famílies! El Mercat Criassó és un espai magnífic on els infants realitzen un joc simbòlic molt ric i poden adoptar rols molt diversos: compradors, venedors, cuiners, etc.

El Mercat Criassó és també un marc ideal per a l’experimentació sensorial (tastar, olorar, tocar, etc.)l i per a posar en pràctica tota mena de destreses pròpies de la psicomotricitat fina com, per exemple, desgranar pèsols, obrir les fulles de la carxofa, tallar un carabassó, pelar una mandarina, etc.!

“TAT, ja t’he trobat!”, el joc preferit de la criassó: amagar-se i ser trobat... El joc del TAT es produeix quan l’infant comença a ser conscient del seu propi jo. Qualsevol racó és bo per amagar-se i experimentar l’emoció quan algú et busca!

Disfressar-se també és una de les activitats preferides de la nostra criassó!!

El nostre jardí és un espai on la nostra criassó troba material de joc molt divers i elements naturals molt estimulants. També hi fan moltíssimes descobertes naturals que els fascinen!

A l’escola bressol ens encanten les festes: a part de les celebracions lligades al calendari que es fan juntament amb totes les famílies (Castanyada, Nadal, Carnaval, Primavera, etc.), també celebrem amb molta il·lusió tots els aniversaris, la lluna plena de cada mes, l’arribada de la primavera, etc. !

Menu

Menú principal

Llengües