SUSPENSIÓ DE LA REVETLLA DE SANT JOAN I LES FESTES D'ESTIU DE SANT JAUME 2020

09/06/2020

SUSPENSIÓ DE LA REVETLLA DE SANT JOAN I LES FESTES D'ESTIU DE SANT JAUME 2020

 

Clicant AQUÍ us podeu descarregar el comunicat oficial

 

La pandèmia global del COVID-19 ha fet que la nostra vida quotidiana hagi canviat en molts aspectes des de fa tres mesos, modificant les nostres relacions socials amb l’objectiu de contenir la crisi sanitària generada.  Tot i que, poc a poc, anem caminant cap a la “nova normalitat” que ens ha de permetre adaptar-nos per conviure amb garanties mentre duri aquesta situació, és necessari continuar prenent mesures que, per damunt de tot, pensin en el benestar, la seguretat i la salut de tot el poble. 

 

Per aquest motiu us comunico que després d’haver-nos reunit amb la Comissió de Festes i la Comissió de Bous, per unanimitat i davant la situació excepcional que estem vivint hem decidit suspendre els actes festius que s’havien de realitzar en motiu de la revetlla de Sant Joan (23 de juny) i les festes d’estiu de Sant Jaume (23-26 juliol).

 

Ha estat una decisió molt difícil que hem adoptat amb responsabilitat i sentit comú sent conscients del perill que comportaria per a la salut de la població la celebració d’actes multitudinaris sense poder garantir les restriccions marcades per les autoritats sanitàries. Les festes són sinònim de multitud i aglomeració de persones i en el context que estem vivint no és poden celebrar amb garanties. La nostra prioritat és preservar la salut de tothom i per molt que voldríem organitzar les festes, no podem posar en joc el benestar dels nostres convilatans ni la de les persones que ens visiten, any rere any, per a gaudir de les nostres festes.

 

Des del principi del confinament hem demostrat entre tots una gran responsabilitat que, sens dubte, ha contribuït com un granet de sorra a la bones dades que tenim actualment a Xerta i a la nostra regió sanitària de les Terres de l’Ebre i ara, després dels mesos difícils que hem passat no podem abaixar la guàrdia.  

 

En les últimes setmanes hem pogut veure  molts exemples que ens arriben de diferents municipis del territori, anunciat la mateixa decisió i pensem que per responsabilitat i coherència nosaltres no podem ser una excepció.

 

La Comissió de Festes i les Associacions que participen en l’organització d’actes treballaran per organitzar actes alternatius sempre que siguin en format digital i evitant en qualsevol cas l’aglomeració de persones.

 

Som molt conscients que les festes són un element clau de cohesió social del nostre municipi, una senya d’identitat local, màxima expressió de la nostra cultura i les nostres tradicions. A més, generen un important moviment econòmic al poble. Per això reitero que ha estat una decisió complicada i dura però també molt analitzada. Els temps que estem vivint requereixen de solidaritat i esforços col·lectius per motius de força major amb la finalitat de superar aquest moment complicat produït per la pandèmia del Covid-19.

 

Finalment, agraeixo per endavant la comprensió d’aquesta difícil decisió i des de l’Ajuntament, la Comissió de Festes, Comissió de Bous i Associacions, continuarem treballant per millorar les nostres festes però sempre prioritzant la seguretat i la salut de la població.

 

Xerta, 9 de juny de 2020

 

El vostre alcalde,                                                                                   

Roger Aviñó i Martí

Menu

Menú principal

Formulari de cerca

Llengües